045 541 02 32
Menu

Cruises vanuit Rome (Civitavecchia)

Info

Cruises vanuit Rome (Civitavecchia)

Cruisespecialist C&O Travel verzamelde voor u op deze pagina alle cruises in de Middellandse Zee met vertrek vanaf Rome. Verleng uw cruisevakantie Middellandse zee vanuit Rome met extra hotelovernachtingen in deze Romeinse wereldstad.

Aantrekkelijk Rome

 • Het Colosseum, het befaamde gigantische amfitheater
 • Het Pantheon, best bewaarde monument uit de Romeinse tijd
 • Trevi fontein, de grootste fontein van Rome
 • Piazza Navona, karakteristiek Barrok plein
 • Forum Romanum, opgegraven hart van het Romeinse RIjk
 • St. Pietersbasiliek, grootste christelijke kerk ter wereld
 • Vaticaanstad, de kleinste onafhankelijke staat ter wereld, omringd door de muren van het Vaticaan
Bekijk het uitgebreide aanbod aan uitstapjes in Rome (Civitavecchia)  in onze rubriek ''welke excursies''.
Lees meer
Verberg

Voor cruisereizigers is Civitavecchia de dichtstbijzijnde haven naar Rome, de hoofdstad in het land van Leonardo, Michelangelo en de pausen. Het historische Rome is een levend museum met prachtige kunstwerken, verbazingwekkende architectuur, renaissancepaleizen, culturele bezienswaardigheden en inspirerende oude sites.

Foto

Impressies cruisehaven Civitavecchia (Rome)

 • Het Vaticaan in Rome
 • Het Forum Romanum in Rome
 • Het Colosseum in Rome
 • Het Vaticaan in Rome
 • Het Forum Romanum in Rome
 • Het Colosseum in Rome
Welke excursies

Van Rome naar Pompeii

Bezoek Pompeii op de gemakkelijke manier met privévervoer heen en terug vanuit Rome. In een comfortabele minibus met een privéchauffeur arriveert u ontspannen op de werelderfgoedlijst van UNESCO genoteerde locatie. Lees meer over de uitbarsting van de Vesuvius die zo'n 2000 jaar geleden deze oude stad in as bedekt heeft en bewonder de goed bewaarde ruïnes van de stad.

Catacomben van Rome

Ga ondergronds in Rome en verken de oude catacomben van de stad met deze kleine groepswandeling. In een groep van maximaal zes personen volgt u een gids door nauwe gangen om tombes te zien van enkele van de eerste christelijke burgers van Rome. Leer over kunstwerken aan de muren en hoor verhalen over de rituelen die ooit in deze spookachtige ruimten plaatsvonden.

Ontdek Rome met een golfkar

Ervaar de topattracties en verborgen geheimen van Rome tijdens een privé tour van 3 uur met een golfkar. De golfkar stelt u in staat om de stad op een efficiënte manier te ontdekken, geheel volgens eigen plan.

Privé wandeltocht, verken de hoogtepunten van Rome

Ga terug in de tijd tijdens deze wandeltocht door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum. Een deskundige gids zal met u het amfitheater betreden, waar u verhalen over de gladiatoren en Romeinse keizers zult horen. Vervolgens bezoekt u Palatine Hill voor een overzicht van Circus Maximus en heeft u de kans om de ruïnes van het Forum Romanum te bezichtigen.

Dagexcursie naar Florence en Pisa

Florence en Pisa. Ervaar de architectuur, kunst, markten, keuken en historische bezienswaardigheden van deze twee populaire Noord-Italiaanse steden tijdens een leuke dagtrip.

De Thermen van Caracalla

De Thermen van Caracalla worden beschouwd als een van de belangrijkste ruïnes in Rome, maar hun geheimen gaan schuil achter duizenden jaren geschiedenis. Verken de baden en leer over het leven in Rome onder heersers, waaronder Septimius Severus en Caracalla. Bewonder de oude zuilen en decoratieve mozaïeken tussen de historische ruïnes.

Cruiseterminal info

Over het algemeen meren cruiseschepen aan bij de meest westelijk gelegen aanlegsteiger. Deze verlengde kade is rond de historische haven van Civitavecchia gebouwd.

Er kunnen meerdere schepen tegelijkertijd aanmeren bij dok nr. 10, 11, 12, 12bis, 13 en 13bis of bij dok nr. 25, dat het dichtst bij het stadscentrum is gelegen. Afhankelijk van waar u precies aanmeert is het nog zo'n 10 tot 15 minuten naar de uitgang van de haven.

De havenautoriteiten voorzien een gratis shuttle service tussen de aanlegsteiger en het informatiecentrum Largo della Pace, ook wel Porta di Città genoemd. Ook op de terugweg, neemt u hier de shuttle bus terug naar uw cruiseschip.

Luchthaven info

Fiumicino Leonardo da Vinci International Airport

Fiumicino ligt 50 km van de cruisehaven Civitavecchia.
Er is een treinverbinding naar Roma Ostiense of Roma Trastevere, waar de treinen naar Civitavecchia (ca 80 minuten treinreis) vertrekken.
Van het station in Civitavecchia is het ca 10 minuten lopen naar de haven.
Daar staan shuttlebussen klaar die je naar het juiste schip toebrengen.

Ciampino – G.B. Pastine International Airport

Ciamoino ligt 75 km van de cruisehaven Civitavecchia.
Neem de luchthaven Airport bus naar station Roma Termini en stap daarna op de trein naar Civitavecchia.
Advies: boek een transferbus van de rederij (ca. 45-60 minuten) van de luchthaven naar de cruisehaven

Handige tips
spinner
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en we houden u op de hoogte van bijzondere cruises.
U kunt zich altijd afmelden van de Nieuwsbrief van C&O Travel. Zie ook ons privacybeleid.

ANVR SGR CLIA CLIA